3 упражнения, които са по-ефективни от бягането

10/01/2019
от

Когато хората казват, че са добавили кардио към тренировките си, в 90% от случаите това означава, че са започнали да бягат на пътека или на улицата. Въпреки че повечето хора смятат бягането за баща на всички кардио упражнения, има такива, които просто мразят бягането, например аз! Не знам защо, но никога не съм обичал да тичам, мислех, че тази дейност е много изморителна и безсмислена, така че когато дойде време да добавя кардио към тренировките си, минах през интернет и намерих няколко много добри упражнения, които не само заменят бягането, но и правят тренировката по-интересна и карат тялото да изгаря повече калории по време на тренировка. Между другото, всички тези упражнения могат да се правят спокойно вкъщи, а не да излизате навън или в залата.

1. Гири

Гирите са универсален снаряд за развитието на цялото тяло, много от тях ги подценяват, те са експлозивно упражнение, в което участват всички най-големи мускулни групи, задните части, квадрицепсите, мускулите на горната част на тялото, в резултат на това честотата на сърцето ви се увеличава, кръвта започва да тече по-бързо през вените, консумацията на енергия се увеличава с всеки нов замах. Това е много изтощително упражнение, което е както мощност, така и кардио, то е чудесна алтернатива на скучното бягане.

2. Гребен тренажор

Жалко е, че малко зали могат да се похвалят, че имат този симулатор, но работата в гребен тренажор е идеално функционално упражнение, в което работят всички мускули на тялото. Използват се мускулите на ръцете, краката и гърба. В допълнение, това е едно от най-добрите кардио упражнения, както по време на изпълнението му се изгарят тонове калории, само за 30 минути гребането може да изгори до 377 ккал, това е просто прекрасен резултат.

3. Скачащо въже

Само 1 минута в умерено темпо изгаря около 13 калории. Това упражнение включва повече мускулни групи, отколкото бягане, не се нуждае от скъпо оборудване, удобни обувки и т.н. Няма нищо по-лесно от скачането на едно място. Ако не вярвате, попитайте боксьорите дали скачащото въже е ефективно за изгаряне на калории и тренировъчна издръжливост.

Това са само някои от най-ефективните упражнения, които могат да заменят бягането.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив