5 начина да увеличите енергията си през деня

06/18/2019
от

Проучванията показват, че работим

повече часове, като за сметка на това времето за сън значително е намаляло.

Международно изследване на 124 000 доброволци показало, че хората които

спят около 6 часа, работят с час и половина повече през седмицата. Това не

трябва да ни учудва – с развитието на смартфоните, възможностите за работа

значително се увеличават и така ставаме лесни за достигане през целия ден.

Време е да спрем да приемаме постоянната умора за даденост. Ето 5 прости неща, които ще ви помогнат да поддържате добро ниво на енергия през целия ден:

Сън

Важно е да опитате да спите по минимум 7 часа всяка вечер. Това означава дълбок и непрекъснат сън, 25% от които се състоят от REM сън и 50-60% лек сън. Добре е да не консумирате кофеинови напитки следобед, да оставите телефона поне 30 минути преди сън и да спуснете щорите за да сте сигурни, че в стаята не влиза слънчева светлина.

Движение

Движението е най-доброто лекарство против летаргия и умора! Физическата дейност раздвиждва кръвта и отключва производството на ендорфини, които ви енергизират. Освен това, упражненията подобряват съня, намаляват стреса и стимулират концентрацията. Добър вариант е да опитате да вървите повече на открито или да правите 2-3 посещения на фитнеса седмично.

Оставете телефоните

Смартфоните ни изтощават. Постоянното звънене, ровене по социалните мрежи и гледане на клипове натоварва мозъка. Добра идея е да включвате опция за намаляване на синята светлина, за по-малко натоварване на очите. Не на последно място, не забравяйте да оставяте телефона настрани когато нямате наистина нужда от него.

Храна

Добре е да хапвате 3 основни хранения и 2 закуски през деня. Всяко ядене трябва да включва достатъчно протеин, зеленчуци, пълнозърнести храни и полезни мазнини. Опитайте се да консумирате и повече пресни плодове.

Хидратация

Голяма част от хората не пият достатъчно вода, което може да доведе до умора. Добре е да коснумирате достатъчно течности, особено когато се движите. Добрата хидратация ви помага да изхвърляте нужните токсини и да се чувствате тонизирани през целия ден.