Ако искате да отслабнете, докато спортувате, ето няколко съвета

07/12/2019
от

Редовните тренировки водят до загуба на тегло. Ето защо, трябва да сте постоянни в вскяо упражнение коео правите, за да сте сигурни, че ше се справите със затлъстяването. Специалистите съветват да се извършват кардио упражнения със средна и висока интензивност почти всеки ден. Но някои обучения не са достатъчни. Все още трябва да ядем правилните професионални спортисти. Защо точно като спортисти? Защото е невъзможно едновременно диета и физически упражнения.

Жените и мъжете, които са недохранени по време на тренировка, страдат от умора, замаяност и повишена раздразнителност. Те нямат достатъчно енергия за интензивно обучение. Ето защо, ако искате да отслабнете, докато спортувате, направете някои корекции в диетата си.

Основни принципи на храненето в спорта

1.Не се отказвайте от любимите си ястия. Точно когато ги подготвяте, опитайте се да замените мазни храни с нискокалорични храни и обърнете внимание на размера на порциите.
2.Яжте предимно храни, богати на протеини и фибри: оптималната скорост - 25-30 грама фибри на ден.

3.Не отказвайте напълно хляб и тестени изделия, направени от пълнозърнесто брашно.
Не пропускайте хранене и не позволявайте да се огорчите прекалено много.
4.Пийте много вода. По време на тренировка тялото губи много течност. Препоръчваме да се пият поне 8 чаши вода на ден, плюс 1 чаша 20-30 минути преди тренировка, 1/4 чаша на всеки 10-15 минути по време на тренировка и още 1 чаша 30 минути след тренировка.
5.За да получите оптималното количество фитохимикали и други микроелементи, всичко, което трябва да направите, е да се опитате да ядете много зеленчуци всеки ден. Когато ядете много зеленчуци, особено зелени, вие изпълвате нуждата на тялото от фибри и микроелементи, без да претоварвате тялото си с много калории.
6.Измерете постиженията си с успеха на упражненията и количеството изразходвана енергия, а не с паунда. Не забравяйте, че мускулната тъкан тежи повече от мазнините, така че измерванията на теглото могат да бъдат измамни.

Спрете да търсите диети и просто яжте колкото е възможно по здравословно. Сега разбирате какво причинява здравословната храна и ако ядете компетентно, изобщо няма да се нуждаете от диета. Без значение колко популярни диети има, защото те все още не работят. Яжте само с ползи за здравето.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив