Хормон на растежа

10/02/2019
от

Ефект върху функциите на тялото

Хормонът на растежа (соматропин, соматотропин, hGH) е вещество, което се образува в човешкото тяло в предната хипофизна жлеза. Той регулира много функции в организма, включително растежа. Хормонът на растежа действа чрез растежни фактори (IGF-1), които се образуват главно в черния дроб.

Хормонът на растежа има многостранен ефект върху метаболизма на въглехидратите и мазнините. Хормонът на растежа е анаболен хормон (тоест хормон, който стимулира растежа на тъканите), който увеличава транспорта на определени аминокиселини в клетките, ускорява синтеза на протеини и влияе върху метаболизма на мазнините и баланса на течностите в организма. Хормоните на растежа засилват ефекта на тестостерона и анаболните стероиди, насочени към растежа на мускулите

Използването на хормон на растежа във фитнес

Хормоните на растежа се използват за развиване на анаболни ефекти. Смята се, че хормонът на растежа увеличава мускулната маса и сила, подобрява поносимостта към значителни физически натоварвания и ускорява възстановяването от наранявания.

Най-безопасният начин да поакчите мускулна маса е чрез Ибутаморен Ibutamoren. Научноизследователските центрове са доказали, че този сарм изгаря телесните мазнини и помага за запазване на мускулната печалба. Основното предимство на ибутаморен е възможността за продължителна употреба, без да се засяга черния дроб и други отрицателни ефекти.

Ибутаморен (MK-677) действа върху производството на хормон на растежа чрез грелинови рецептори, имитирайки ефекта на грелина върху тялото. Грелинът, от друга страна, е хормон, който насърчава производството на хормон на растежа и влияе на апетита и метаболитните процеси в организма.По този начин Ибутаморен (MK-677) няма абсолютно никакъв ефект върху производството на тестостерон. Това ви спестява много проблеми, не е необходимо да следите нивото на полови хормони, не е нужно да мислите за провеждане на какъвто и да е вид РСТ и т.н.


Ibutamoren принадлежи към категорията на стимуланти и е с голямо търсене сред професионалните спортисти. Забранено е употребата на ибутаморен с алкохол. Активното вещество увеличава производството на GH и влияе на GHRP рецепторите. Първоначално средствата са били използвани за хора в напреднала възраст и деца, които имат фиксирани проблеми с хормона на растежа. В културизма ibutamoren mk677 придоби широка популярност, тъй като ускорява производството на GR.

Проучванията показват, че употребата на ибутаморен не прави корекции в метаболитните процеси и ви позволява да намалите телесните мазнини без странични ефекти. Съставът включва само естествени съставки. В една капсула дозировката е 10 милиграма ибутаморен. Прием - 1-2 капсули на ден по време на тренировка. Продължителност на курса - 8 седмици. От предимствата отбелязваме:

възстановяване на лигаментите;
намалени телесни мазнини;
наддаване на тегло (сухо);
укрепване на тялото;
подобряване на благосъстоянието;
повишаване на имунитета.

Ибутаморен:

увеличаване на енергията;
укрепване на имунитета;
по-бързо възстановяване;
подобрен нощен сън.

Принципът на действие на ибутаморен

Основното предимство е, че веществото не влияе на кортизола. Ето защо ibutamoren се препоръчва да се използва сутрин и вечер, без страх от отрицателни GHRP колебания. Мастните отлагания се изгарят поради повишена липолиза. Активните компоненти ускоряват метаболизма, следователно ибутаморенът е класифициран като хормон на растежа, а не от самите пептиди. Тестовете показаха, че дозировката в количество от 25-30 милиграма по ефективност е сравнима с приема на GR.Отличителна черта на ибутаморен е стимулирането на GH за дълъг период от време, за разлика от други лекарства. Ибутаморен засяга GH в рамките на 8 часа, което може спокойно да се отнесе към достойнствата на веществото.

Дългият период на дейност може да се отдаде на минусите. По време на стимулирането на инсулин, гренилови и GR рецептори тялото развива навик към ибутаморен. В резултат на това ефектът отшумява на четвъртия ден след началото на курса. Стимулирането на производството на растежен хормон практически спира след седмица на прием. Друг основен плюс се крие във факта, че няма ефект на връщане от ефекта.

Действието на ибутаморен е насочено към набиране на мускулна маса без отрицателни ефекти. Сарма е свободно достъпен, принадлежи към категорията на разрешените стероиди. Няма нужда от инжекции, тъй като веществото се предлага под формата на капсули.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив