Как да комбинираме храненето и тренировките с гарантирано отслабване: мнението на диетолог

12/11/2019
от

Започнете ли да се занимавате със спорт, значете, че храната е най-важното нещо за вас, защото чрез нея си набавяте всички необходими витамини и минерали за организма. Също така ви дава сила и енергия, но идва въпроса как точно да се храните, по кое време, преди или след фитнеса?

Говорим с диетолога Светлана Фус

Сега в различни източници има много противоречива информация за това как да комбинирате храненето и физическите упражнения. На някои пише, че не можете да ядете по-рано от час след тренировка, на други - определено трябва да хапнете нещо ...

Някои казват, че трябва да се придържате към правилното хранене преди тренировка, докато други категорично не го правят. И така, как можете да комбинирате храна с тренировки, Светлана Фус отговаря ...

Всъщност, спортувайки редовно, има значение само Вашият индивидуален режим.
Например:

Ако ви е удобно да спортувате сутрин, след ставане можете да закусите след тренировката.
Ако тренировката ви е следобед, няколко часа преди нея, определено трябва да се храните добре, за да осигурите на тялото енергия. В противен случай ще се почувствате летаргични и уморени.

Ако тренировката ви е вечер, 1-1,5ч преди това трябва да е вечерята. И след това нищо или лека вечеря. Зависи колко часа преди лягане имате тренировка. Основното е да не консумирате повече енергия, отколкото харчите.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив