SARMS Промо

0885 348 157 Кликнете за бързо набиране

7 храни, които ще ви помогнат за добро храносмилане и за червата

11/26/2019
от Екип GOLD SARMS

Червата не напразно се наричат проводници на нашето тяло, защото целият организъм като цяло и всеки орган в частност зависят от тяхното състояние и функционална дейност.Ако в стомашно-чревния тракт настъпи „разпад“, това се отразява не само в храносмилането. Ще имате проблеми с кожата, хронична умора и намаляване на имунитета. За да работят червата правилно, е важно да им помогнем за това.Основните помощници на нашите черва са физическата активност, правилният режим на пиене и, разбира се, здравословното хранене. В нашата статия ще говорим за продукти, които насърчават нормалното храносмилане.

Вода

Чистата вода засилва перисталтиката и омекотява изпражненията, така че движението на червата е по-бързо и по-ефективно.

Кисело-млечни продукти

Кисело-млечните продукти помагат за подобряване на чревната микрофлора, така че наличието на кефир и кисело мляко в диетата спомага храносмилането. Според изследванията полидекстрозата, която е богата на кисело мляко, помага за намаляване на движенията на червата.

Смокини

Смокините са истинско хранилище на витамини и минерали, полезни за здравето на тялото. Но по отношение на борбата със запека, два техни компонента играят важна роля - пектините и фибрите. Смокините могат да бъдат включени в диетата, дори за деца и бременни жени.

Целина

Както коренът от целина, така и листата имат леко слабително действие, стимулират метаболизма и прочистват организма от токсини.

Трици и зърнени храни


Ако закусвате зърнени храни или трици, можете да получите голяма доза фибри. А те, както знаете, активно стимулират чревната подвижност и са профилактика на запека.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер провокира секрецията на храносмилателни ензими в червата. Това активизира тяхната работа като по този начин допринася за премахване на образувалите се газове.

Банани

Бананите са хранителни, много богати на калий и протеини. Именно калият е този, който допринася за разсейване на газовете в червата и успокояване на храносмилателния тракт.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив