Как тялото натрупва мазнини и какви са последствията

07/15/2019
от

Ето кратко и ясно за това как и защо телесните мазнини се натрупват в тялото.

Етап 1

След като сте изяли нещо вкусно и мазно, като свинска вратна пържола, тънките черва разделят мастните молекули на глицерол и мастни киселини, които отиват направо в кръвта.
Етап 2

Мастните киселини преминават през тялото и се абсорбират от мастните клетки, в които те отново се превръщат в мастни молекули и се съхраняват за всяко гладно събитие. Излишните глюкоза и аминокиселини също се абсорбират от мастните клетки и се превръщат в мастни молекули. Ако гладни времена не дойдат, започвате да растете. Разширява се естествено.


Етап 3

При мъжете, мазнините са склонни да се натрупват около кръста. Някой в областта на пресата, някой в гънките по страните и гърба. Когато там няма достатъчно място, то се урежда около вътрешните органи. Ако коремът ви е кръгъл и издут, размерът на талията е по-голям от обема на бедрата, а с височина от 170-180 см, панталони и якета с размер 54 или по-голям не се побират върху вас - това е за вас. Тялото започва да търси къде можете да съхранявате мазнини. И намира. Между мускулите, на сърцето, на черния дроб, на панкреаса.
Етап 4

Съществува очевидна връзка между вътрешните мастни натрупвания, високите нива на вредния холестерол и ниските нива на добър холестерол в кръвта. Черният дроб, удавен в мазнините, започва да произвежда предимно вреден холестерол, който съответно се отлага върху стените на кръвоносните съдове. Последиците са ясни. Сърдечно-съдови заболявания, хипертония, диабет и др.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив