Защо да следите калориите си в мобилно приложение?

07/18/2019
от

На първо място, количеството и качеството на калориите имат значение както за здравето, така и за теглото ви. Не можете да качите килограми без калориен излишък. Не можете да отслабнете без калориен дефицит. А качеството на консумираните калории ще определи здравословното ви състояние и ситостта ви, което от своя страна има влияние върху количеството храна, което изяждате. Освен това, количеството консумирани калории се отразяват по различен начин на различните индивиди (именно затова някои отслабват или качват килограми по-лесно отколкото други).

На второ място, повечето хора сме доста зле в запомнянето на това какви храни сме изяли. Често забравяме какво точно сме яли или какво е било количеството. Няма как да знаем какво точно има в храните, които не сме сготвили сами. А и дори и да си готвим, в повечето случаи не измерваме количеството на съставките, а преценяването само „на око“ е изключително грешен подход.

Скорошно научно проучване показва, че голяма част от потребителите на мобилни приложения за следене на калорийния прием, пропускат да въведат около 445 калории дневно. И все пак, въвеждането на калории ще ви помогне да бъдете по-внимателни в това какво консумирате.

Имайки предвид човешката природа, без точно определена система или режим на хранене, вие лесно можете да бъдете изкушени към преяждане и консумиране на вредна храна. Ето защо, използването на такъв тип мобилни приложения, ви помагат да си спомняте целта ви и да се придържате към калорийната ви цел. Независимо дали въведените стойности са 100% правилни или не, приложението ще ви напомня по няколко пъти на ден да въвеждате стойностите си на консумирана храна, което е полезно за равносметка на дневния ви режим.

Така че, при условие че не използвате този тип приложения за да се наказвате и да си поставяте абусрдни цели, те могат да ви бъдат от голяма полза както за качване, така и за сваляне на килограми.

Предимства на приложенията за следене на калории:

- Помагат ви да правите по-добри избори за храната, която консумирате.

- Ще научите колко всъщност трябва да ядете през деня и дори от кои микронутриенти не консумирате достатъчно.

- Ще ви помогнат да намалите размера на порциите си.

- Помагат ви да погледнете нещата отстрани и да видите къде грешите в хранителния си режим и какво правите както трябва.

- Напълно безплатни са!