Тренировка за вътрешните мускули на корема

10/15/2019
от

Коремните мускули: малко анатомия

Ректусният мускул се простира по цялата дължина на корема, започвайки в областта на срамната кост. В предната част на корема, страни и част от гръдния кош е външният наклонен мускул, който се счита за най-големия по ширина на всички мускули на коремната област.
Отдолу е вътрешният коси мускул на корема, който е вторият мускулен слой на пресата, а под него е анатомично напречен коремен мускул, който стяга ребрата и прави обема на коремната кухина по-малък.

Как да изпомпваме коремните мускули?

Ако вътрешните мускули на пресата, поради липсата на тренировка, са твърде слаби, те не държат достатъчно вътрешните органи и следователно стомахът е заоблен и става изпъкнал. Това причинява значителен дискомфорт на човек, принуждавайки го да прибягва до различни видове упражнения. Кои мускули трябва да работите най-активно? На първо място, това е мускулатурата на ректуса на корема - мястото, което всички наричат „пресата“. Именно тя тренира повечето от упражненията. Просто този мускул е разделен на "кубчета", които всички мъже мечтаят да получат.

За да развиете външния наклонен мускул на корема, е необходимо да използвате всякакви опции за накланяне към страните и странично усукване. Само не изпускайте от поглед факта, че, първо, твърде активната работа върху този мускул придава на фигурата непропорционален вид поради увеличаване на кръста, и второ, упражненията за усукване не тренират вътрешните коси и напречни коремни мускули.

Как да си направим плочки
Ако искате да придобиете не само плочки, но и повдигнат корем, тогава ще трябва да тренирате вътрешните мускули на корема. Именно с тяхна помощ се създава мускулната рамка и торсът ще изглежда по-спортен поради стягането на тялото.

Упражненията за вътрешните мускули на пресата са статични, което е основната разлика между тях и упражненията върху външните мускули на корема. На първо място, трябва да се научите да чувствате тези мускули и след това да се научите да ги поддържате напрегнати толкова дълго, колкото можете.

Упражнение "Вакуум в стомаха"

Изходна позиция: легнете на гърба си, огънете краката в коленете. Сега трябва да издишате от въздуха на белите дробове и силно да изтеглите в стомаха. Задръжте в това положение възможно най-дълго, след това вдишайте и повторете упражнението.
Опитайте се да гарантирате, че е възможно не само да издърпате в стомаха, докато издишате, но и да дишате с „малки глътки“, докато сте в напрежение. Всеки път напрягайте мускулите си по-дълго и се опитвайте да правите упражнения, докато седите или стоите.

Упражнение Планк

Изходна позиция: легнете на корема, опирайки се на три точки: лакти успоредни един на друг, колене и пръсти. Стегнете областта на коремните мускули, както и мускулите на тялото и дупето и откъснете коленете си от пода, така че тялото да се подравнява по права линия. Задръжте в това положение за няколко секунди.


Трябва да редувате както опциите за упражнения (прибягвайки до щанга с разтягане на ръцете или страничната лента), така и нивото на натоварване: използвайте или само максималното време за повторение, или натоварването на интервали (правите упражнението за 10 секунди и релаксирайте за 2 секунди), опитвайки се да правите повече повторения.


Най-добре е, ако ще тренирате вътрешните мускули на корема всеки ден да е по време на сутрешното загряване. Само след няколко седмици редовни упражнения, приятните промени, настъпили в тонуса на мускулите на тялото, ще станат забележими, а коремните мускули ще бъдат добре затегнати.

Не забравяйте, че нито едно упражнение върху пресата не може да изгаря мазнините в областта на корема. Ако искате наистина да подобрите качеството на корема, тогава първо преминете през набор от упражнения, за да изгорите излишните мазнини.

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив