Упражнения с ластик за фитнес

01/23/2020
от

Когато трябва само леко да стегнете фигурата и да укрепите основните мускулни групи, са подходящи упражнения с ластици. Сред тях можете да изберете най-ефективното обучение, в зависимост от целите си.Ластиците позволяват да се правят различни упражнения, от аеробни до функционални и силови. Използването на еластични ленти ви позволява значително да увеличите резултатите от различни упражнения. Основната характеристика се състои във функционирането на мускулите в напрежение, не само в познатата фаза, но и във фазата на връщане. Това е възможно поради възможността за разтягане и съпротивление, което помага да се увеличи натоварването по време на всички фази на движение. В резултат мускулите се включват в работата през целия цикъл: по време на свиване и разтягане.

Поради увеличеното натоварване на мускулите, нараства и консумацията на енергия. В резултат се оказва комбинирането на функционални натоварвания с кардио тренировки, в същото време намалява слоя мазнини, укрепва мускулната маса и развива издръжливост. Благодарение на работата с еластични ленти се развива баланс, както и стабилизиращи мускули. Това се дължи на създаването на нестабилност, по-специално с асиметрични подходи. В тази връзка оборудването често се използва за усложняване и добавяне на разнообразие към конвенционалните упражнения за долната част и краката.Кога не трябва да се използват ластиците?Има определени цели, които е трудно да се постигнат с тях. На първо място, говорим за изследване на мускулния обем и маса. Те ще бъдат просто безполезни. Също така, не позволяват да се развие гъвкавост, така че упражненията трябва да бъдат допълнени от класове за разтягане.

Препоръчва се предпазливост при спортисти, които наскоро са получили нараняване или страдат от хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.


Упражнения с фитнес ластици


Тренировката трябва да започне с подгряване. Всички тези упражнения е желателно да се изпълняват в правилната последователност. Ще има 30 до 40 повторения на подход. В самото начало на тренировката можете да намалите броя до 15-20, а след това постепенно да увеличите натоварването. Когато имате желание и време, можете да направите два или три подхода. За да постигнете желания резултат, е достатъчно да се ангажирате три до четири пъти седмично. При наличие на силова тренировка упражненията с ластици се намаляват до два пъти седмично. След завършването на основния урок се прави разтягане. Предимно упражненията съдържат функционални движения, които засягат основните мускулни групи, включително дупето и бедрата.


Клякания


Заставате върху ластика с разтворени крака на ширината на раменете. Свивате ръце в лактите и хващате дръжките на ластика върху рамнете си. Започвате клека с изправен гръб, стягате корема и натискате коленете към пръстите на краката си.


Избутване на крак назад


Лягате по корем и закрепвате единия край на ластика около левия си глезен, другия край завържете за врата. Отдалечете се от вратата, за да имате съпротивление. Стегате корема,свийте крака в коляното и започнете да го движите назад, петата трябва да се стреми да достигне седалището. Повторете 10-15 пъти.Крачки встрани


Омотайте ластика около глезените си, разтворете краката на ширината на раменете си,за да създадете съпротивление. Приклекнете леко, пренесете тежестта върху левия крак и направете крачка встрани с десния.След това преместете левия крак към десния, но го направете така, че тренировъчният ластик да остане опънат. Направете 8-10 крачки и сменете крака

Коментари

Няма намерени мнения

Напиши отзив