Упражнение за невероятно обемен трицепс

07/24/2019
от

Упражнение за трицепс

Повечето новаци във фитнеса имат подобни идеи за това как трябва да изглежда тялото им и как да го постигнат. В повечето случаи, мотивацията за ходене на фитнес е следната: 1. Начинаещият решава че трябва да направи големи ръце (баси големите ръки, човек!). 2. Отива в най-близката фитнес зала. 3. Грабва най-голямата щанга или дъмбели, които може да повдигне. 4. Прави повдигания до пълен откат.

Ако и вие сте начинаещ, който иска да види положителна промяна в тялото си, тази статия ще ви спести доста нерви. Ето няколко съвета за постигане на яки баници:

Френско разгъване от лег
Това е едно изключително добро упражнение за трицепс, което се изпълнява доста лесно. Има най-различни наименования по света, но най-важен в крайна сметка е начинът му на изпълнение.
За да изпълните това упражнения, трябва да легнете върху хорезонтална пейка, като краката ви остават на пода, а зад главата си слагате крив лост. Взимате лоста с тесен хват и го вдигате пред вас до изпъване на ръцете. Те трябва да бъдат перпендикулярни на торса и пода. Следващата част е бавно пускане на лоста надолу, до челото ви, като се стремите горната част на ръцете и лактите да са в неподвижно състояние. След това извивате трицепса до връщане на лоста в начална позиция, като същевременно издишате. Направете нужния брой повторения.

Други съвети
По-добре би било, ако изпълнявате упражнението с партньор или треньор, който да ви подаде лоста и да ви наблюдава. Това намалява риска от контузии и ще ви помогне за правилното изпълнение на упражнението. Освен това, вместо крив лост можете да използвате щанга, дъмбели или кабели.
Програми с френско разгъване от лег

След като научихте как да правите упражнението, вече е време да го приложите в залата. Тези програми със сигурност ще допринесат за увеличаване размера на бицепсите ви:

1. Принцип на драматичната трансформация
Френско разгъване от лег- 12 серии от 50, 40, 30, 20, 10, 5, 5, 10, 20, 30, 40, 50 повторения (последователността е важна), с 45 секунди почивка между сериите.
Това прави общо 310 повторения. Има ефекта и на кардио тренировка, а напомпването ще бъде уникално и надъхващо. Ако напомпването не ви мотивира, то резултатите ще го направят.

2. Аз съм / ти си
Това е интересна тренировка за изпълняване с партньор. Ще се получи малко приятелско съревнование. Правите 10 повторения, а веднага след това и партньорът ви в залата прави 10. След това изпълнявате същото и с 9 повторения, после с 8 и т.н., докато стигнете до 1, тогава почва купонът.
Правите повторения до пълно изтощаване, а след това щафетата поема партньорът ви. Който издържи повече, става победител. Няма проблем да изпълнявате това упражнение и ако сте сами. Накратко - 11 серии от 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 и накрая повторения до отказ. Между отделните серии трябва има минимална почивка.

3. Суперсерии с промяна на хвата
В тази статия описахме упражнението с тесен хват. Ако искате разнообразие, то правете суперсерии- повторения до пълно изтощаване с тесен хват, последвани от повторения до пълно изтощаване с широк хват. По четири суперсерии от двата вида, с минута почивка между тях, ще ви натоварят изключително много.

Заключение
Тази статия би трябвало да ви предостави достатъчен брой стратегии за прилагане на това страхотно упражнение в тренировъчния ви план. Ако винаги го правите с желание и удоволствие, ще видите много положителни резултати, след които ще искате да носите главно потници.