GOLD SARMS Creatine Monohydrate 1kg - Креатин Монохидрат

49.99 лв
cmh001
В наличност
+

Креатин Монохидрат и мускулния растеж

Изследванията показват, че съчетаването на интензивни тренировки с прием на креатин монохидрат води до значително увеличаване на мускулната маса. Регистрирано е увеличаване на броя на сателитните клетки в мускулите при редовна консумация на веществото. Сателитните клетки в мускулите са първичният материал за формиране на всички видове останали клетки в скелетната мускулатура. Те стоят и в началото на веригата на изграждане на мускулните фибри и увеличаването на техния обем. По-просто казано, колкото повече активни сателитни клетки има в мускула, толкова по-бързо ще расте и по-голям ще става той.

Как действа Креатинът в мускулите

Креатинът е естествено наличен в мускулната тъкан, където той се комбинира с фосфат за да сформира креатин фосфат. Суплиментацията на креатинин монохидрат увеличава наличието на тези вещества в мускулите, което води до по-голяма издръжливост по време на физическа активност и до ускорено увеличаване на обема на мускулната маса.

Креатин монохидрат за мозъка

Интересен факт е, че креатин монохдират стимулира не само мускулите, но и мозъка ви! Суплиментацията с това вещество е изключително широко разпространена с цел подобряване на спортното представяне, както и за стимулиране на мозъчните процеси.

Креатин играе важна роля за поддържане на енергийното равновесие в мозъка. По време на клинично изследване, доброволци на различна възраст за приемали креатин за да се наблюдават когнитивните промени, които настъпват. Оказва се, че Креатин има положителен ефект както върху паметта, така и върху концентрацията и бързината на мислене.

Кога и как да приемаме креатин монохидрат?

Според голяма част от изследванията, 5г дневно е напълно достатъчна доза. Най-добре е да приемате продукта преди тренировка. Може да вземате от него и около 30 минути преди изпит или натоварена работа, за подобряване на мисловната дейност.

Предимства на GOLD SARMS Креатин Монохидрат:

  • Клинично тестван
  • Без изкуствени вещества
  • Без алергени, пестициди или тежки метали
  • Одобрена от производителя суровина и прозрачност на производствения процес
  • Висока билогична стойност
  • Веган формула
  • Без глутен
  • Без ГМО
  • Без захар